top of page

Dan održive mode je primer dobre prakse

Evropski biro za zaštitu životne sredine i Instutut za cirkularnu ekonomiju, uz podršku Evropske Unije, dali su ocenu našem Danu održive mode - kao primeru dobre prakse pri tranziciji zemalja Zapadnog Balkana ka cirkularnom sistemu.


Dan održive mode, događaj koji smo inicirale i već nekoliko godina unazad organizujemo u saradnji sa Natašom Gligorijević, direktorkom Centra za održivi razvoj Srbije, ocenjen je kao primer DOBRE PRAKSE koja se realizuje u cilju smanjenja otpada među zemljama Zapadnog Balkana. Ovaj primer nalazi se u dokumentu koji pruža smernice za razvoj cirkularne ekonomije, a taj dokumet kreirali su Evropski biro za zaštitu životne sredine (EEB – European Enviornmental Buro) i Instutut za cirkularnu ekonomiju (INCIEN – Institute for the Circular economy), uz podršku Evropske Unije.



Foto: Dušan Milenković @belgradefashionweek


Do sada smo realizovale dva Dana održive mode, tokom kojih ste bili u prilici da prisustvujete predavanjima, okruglim stolovima, panelima, sajmovima održivih brendova… a prošle godine, usled pandemije, nismo bile u mogućnosti da organizujemo događaj, ali jesmo jedan online panel na temu uticaja mikroplastike iz odeće na naše zdravlje.


Ove godine plan je da Dan održive mode preraste u trodnevni festival na kom ćete moći da prisustvujete najrazličitijim sadržajima koji se tiču održivosti u širem smislu.

bottom of page