top of page

FFM u Agelast podkastu

U 119. epizodi Agelast podkasta gostovala je Dunja Jovanović, generalna menadžerka F.fm Platforme.


Ova podkast epizoda je zapravo odlično mesto da se ukratko upoznate sa problemima modne i tekstilne industrije i osnovama održive mode i cirkularnog preduzetništva.


Hvala na pozivu Galebe!

Opis epizode: Gošća u ovoj epizodi je Dunja Jovanović, autorka, novinarka i nezavisna istraživačica, specijalizovana za modnu industriju u svom najširem mogućem značenju.


Od održivosti, preko ekologije, radnih prava zaposlenih u modnim industrijama, pa sve do zaštite intelektualne svojine i adresiranja problema takozvanih „green washing" i „woke washing" kampanja kojima pribegavaju neki od najvećih, ali i neki od lokalnih brendova.


Radom u brojnim modnim magazinima stekla je veliko iskustvo sistema rada unutar ove industrije u kojoj je videla brojne nepravilnosti, ali je otkrila i velike probleme modne industrije, kako lokalno, tako i globalno.


Od prikrivenih kampanja i reklama koje se prikazuju kao legitimne vesti i zdravi proizvodi, pa sve do činjenice da globalna industrija mode doprinosi zagađenju vazduha i efektu staklene bašte više nego celokupna auto industrija. Šta zapravo znači održiva moda i na koji način možemo i sami da je primenjujemo, ali i koja je, na kraju dana, cena održive mode po našu životnu sredinu.

bottom of page