top of page

Napravili smo MAPU LOKACIJA gde može da se donira odeća

Doniranje odeće prestaje da bude problem zahvaljujući Mapi organizacija i institucija koje primaju donacije korišćene odeće!

Na mapi je predstavljeno preko 30 organizacija širom Srbije koje prihvataju donacije uprkos trenutnoj medicinskoj situaciji sa COVID-19 i mogu se pronaći na OVOM LINKU.


Mapa je izrađena u okviru projekta “Tekstilni otpad nije u modi” koji smo realizovali u saradnji sa Centrom za unapređenje životne sredine uz finansijsku podršku Evropske unije.


Na mapi organizacija koje prihvataju donacije korišćene odeće, u par klikova možete doći do svih potrebnih informacija kada se odlučite da donirate odeću. Vrlo jednostavno možete da pogledate gde se nalaze organizacije, kao i sve detalje koji su potrebni da bi se donacija sprovela brzo i efikasno – kontakt podaci, vrste odeće koju prihvataju, koji su termini za donošenje donacije, kako je moguće dostaviti odeću, kao i druge vrste donacije za kojima ove organizacije imaju potrebe.


Doniranje stvari koje nam ne trebaju, uključujući i odeću, je sasvim prigodan način da pomognemo nekome ko nema ili ima manje od nas, a pogotovo u doba pandemije, kada nam je u potpunosti narušen uobičajeni ritam života. Doniranjem, umesto čuvanjem i posledičnim bacanjem korišćene odeće, ne samo da u sebi budimo brigu o drugima, već time doprinosimo i smanjenju stvaranja tekstilnog otpada, koji još uvek nije adekvatno regulisan u Srbiji.


Mapa je izrađena zahvaljujući i građanima koji su nam preko društvenih mreža prosleđivali lokacije organizacija koje primaju odeću.


Želimo da vam se zahvalimo na odličnom odzivu i brzim reakcijama!

bottom of page