top of page

Predavanje o održivom razvoju u IS Petnica

Istraživačka stanica Petnica i Nacionalni konvent o Evropskoj organizovali su drugu sezonu obrazovnog programa „Znanje za održivi razvoj“ za srednjoškolce širom Srbije. U programu učestvovao je tim F.fm platforme.


Obrazovni program „Znanje za održivi razvoj“ ima tri celine:

  • Prva celina je edukativni seminar na temu održivog razvoja koji se realizuje u Istraživačkoj stanici Petnica, krajem marta meseca 2021. godine, koji je namenjen učenicima iz odabranih škola.

  • Nakon seminara u Petnici sledi konkurs na kojem škole predlažu male projekte vezane za održivi razvoj i svoju lokalnu sredinu. Četiri najbolja projekta biće finansirana sredstvima u iznosu od 1000 evra u dinarskoj protivvrednosti po projektu.

  • Treću celinu čini implementacija navedenih malih projekata u lokalnim zajednicama i promocija tema održivog razvoja. Rok za realizaciju odabranih malih projekata je 31. maj 2021. godine.

Dunja Jovanović je, ispred F.fm platforme, održala predavanje u okviru Prve celine (edukativnog seminara) na temu Brza moda vs Održiva moda: budućnost modne i tekstilne industrije globalno i lokalno.


bottom of page